Ezt olvasta már?

0

Akkor most, hogy is van ez a sorosozós, junckerezős plakátkampány

A kormány nyolc oldalban reagált a Európa Bizottságnak

A kormány vasárnap közzétette az Európai Bizottság február végén kiadott közleményére adott válaszait. Az EB a sorosozós, junckerezős plakátkampányra reagált még február végén, erre adott most egy nyolcoldalas választ a kormány.


hirdetés

A közpénzből, sokak által felesleges hangulatkeltésnek és kampánynak tartott plakátolás legújabb fejleményét  az index munkatársai elemezték.

A közlemény azzal indít, hogy az EB szerint Soros Györgynek nincs köze a bevándorlás fokozásában, a kormány álláspontja viszont az, hogy Soros javaslatai egybevágnak a brüsszeli tervekkel.

Az anyag nagyobb pontjai a következők:

1. A kötelező betelepítési kvótát nem vonták vissza

2. Felülírnák a tagországok határvédelmi jogait

3. A migránsvízum bevezetését az Európai Bizottság is támogatta

4. Nem tagadják, hogy több pénzt adnának a migrációt támogató szervezeteknek

5. Már most is több tízezer bevándorló kap pénzzel feltöltött bankkártyákat

6. Kísérleti projektekkel legalizálnák a migrációt

7. Többféle módon is csökkentenék a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását

 

A végén azzal zárják, hogy az őszinte párbeszéd útját választják, és elkötelezett európainak tartják magukat, akik nemet mondanak az önfeladásra, valamint olyan Európát szeretnének, amely épít a keresztény értékekre.

Az Európai Bizottság szóvivője korábban elmondta, azt gondolják, hogy az emberek tényeket érdemelnek, nem fikciót, és a magyar kampány elferdíti az igazságot, és egy titkos terv sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés.

Erre reagál most nyolc oldalban a magyar kormány, azt hangsúlyozva, hogy a migrációs EU-s támogatása „nem titkos összeesküvés”, „hanem nyílt együttműködés a bevándorlás fokozásáért. A kormány állításait nyilvános állásfoglalások, mindenki által elérhető nyilatkozatok és szavazási jegyzőkönyvek bizonyítják.”

Nézzünk kicsit részletesebben az egyes pontokat.

 

Menekültkvóta

A kormány most is megismétli, hogy az EU nem tett le „a migránskvóta bevezetéséről, a jogalkotási folyamat jelenleg is tart”. Szerintük félrevezető a Bizottságnak az az állítása, hogy Magyarországnak a Tanácsban érdemi beleszólása volt a kvótákról szóló döntésbe, valójában Magyarország hiába vétózott korábban az Európai Tanács ülésén, „a Bizottság egy új javaslattal szándékosan alacsonyabb szintre szállította a vitát, ahol a szavazáskor megkerülték az ellenzők csoportját”.

Mint ismert, az Európai Bizottságnak tavaly ősszel még voltak javaslatai az önkéntes befogadásról, ez azonban a parlamenti bizottságokhoz már nem jutott el, és nincs is erre esély ebben a parlamenti ciklusban.

 

Határvédelem

A 2. vitapont arról szól, hogy a kormány szerint a bizottság gyengíteni akarja a tagállamok határvédelmi jogait. Itt a Frontex, a közös uniós határőrizeti szerv van a középpontban, melynek költségvetését és hatáskörét jelentősen növelnék. A Bizottság eredeti javaslata valóban ad rá lehetőséget, hogy a határőrizet koordinálását részben átvegye az uniós határőrség, de csak végszükség esetén, akkor, ha nagy bevándorlási hullám érkezne, és az érintett ország nem lenne képes ellenőrzése alatt tartani a határt.

Miután azonban több kormány is kifogásolta a Bizottság eredeti javaslatát, a nemzeti kormányokat tömörítő Tanács (benne a magyar kormánnyal) átírta a szöveget, és két hete meg is egyezett egy új verzióban. A magyar kormány ennek ellenére most is azt hangsúlyozza, hogy a Bizottságnak lehetősége lenne arra, hogy tanácsi jóváhagyás nélkül, saját hatáskörben rendelje el a Frontex beavatkozását, ezzel pedig„ sérülne a schengeni határok mentén elhelyezkedő tagállamok, így Magyarország szuverenitása”.

 

A „migránsvízum” bevezetése

A magyar kormány kommunikációja szerint ezt az Európai Bizottság továbbra is támogatja, akkor is, ha tagadja. A hivatalos magyar álláspont szerint „a Bizottság újra letagadott egy folyamatban lévő jogalkotási eljárást”. Itt a humanitárius vízumról van szó, amit egy spanyol képviselő kezdeményezett az EP-ben. A lényege, hogy még az EU-n kívül be lehessen adni tagállami nagykövetségeken menedékkérelmet. Ha egy előzetes vizsgálatban azt megalapozottnak találják, az érintett a kérelem elbírálásának időtartamáig beutazási engedélyt kap.

Ezt a javaslatot azonban az EP még novemberben leszavazta. Csak egy olyan határozatot fogadtak el később, amelyben a Bizottságot kérik egy újabb javaslat előterjesztésére. Nincs jelenleg politikai realitása annak, hogy ebből elfogadott jogszabály legyen, de a magyar kormány a folyamatban lévő vita kapcsán azt hangsúlyozza, hogy „egyértelmű, hogy a migránsvízumok kérdése ma is napirenden van a brüsszeli intézményekben”.

 

Civil szervezetek támogatása

A magyar kormányközlemény azt állítja, hogy „jelentősen növekszik a bevándorláspárti aktivistacsoportok támogatása a 2021–2027-es uniós költségvetési keretben”. Itt arra a januári EP-döntésre hivatkoznak, amely arról szólt, hogy jelentős mértékben növelik „a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását” a következő költségvetési ciklusban, konkrétan 1,8 milliárd eurót különítenek el az Európai Jogok és Értékek nevű új program számára.

A demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok megerősítésére szolgáló civil források bővítését a magyar kormány úgy állítja be, mintha az kifejezetten „sorosista” NGO-knak menne. A konfliktus arról is szól, hogy a nagyobb civil források nagyobb mértékben mehetnének a magyarhoz hasonló „renitens” EU-s tagállamokhoz: ha az EU szerint valahol súlyos veszélybe kerülnek az alapértékek, akkor az Európai Bizottság sürgős pályázati felhívást írhatna ki az ott működő civil szervezetek extra támogatására.

 

Bankkártyák a bevándorlóknak

A kormány november óta állítja azt, hogy az EU pénzzel feltöltött bankkártyákkal buzdítja a a bevándorlásra a migránsokat. Valójában csak egy görögországi programról van szó, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják a regisztrált menedékkérők a juttatást – a bankkártya kizárólag Görögországban használható. A magyar kormány szerint problematikus, hogy nem csak a már megadott menekültstátusszal rendelkezők, hanem az ahhoz folyamodók is kapnak pénzt. Valójában a menedékkérő kategória minden más országban, nálunk is feljogosít már védelemre és ellátásra, hogy ne haljanak éhen. A magyar kormány szerint az is problematikus, hogy a bankkártyákon nem név, hanem egy sorszám van.

 

Kísérleti projektekkel legalizálnák a migrációt

– mármint az EU természetesen, és mondja ezt a magyar kormány. A legális migráció biztonságosabb és mindenkinek kiszámíthatóbb, előnyösebb sok NGO és több európai szereplő szerint. A magyar közlemény az Európai Bizottságnak azt a tavaly szeptemberi állásfoglalását kifogásolja, mely kísérleti programokat javasol afrikai országokkal, hogy „az irreguláris migrációs áramlásokat biztonságos, rendezett és jól irányított legális migrációs lehetőségekkel lehessen felváltani”. A Bizottság ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozza, hogy csak az egyébként is létező programok összehangolását szeretnék, és a programok nem lennének kötelezőek, a tagállamok önállóan dönthetnének.

 

Pénzbüntetés a migrációellenes országoknak

„Az Európai Bizottság nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy „semmilyen összefüggés nincs az uniós pénzügyi támogatás és a migráció támogatása vagy elutasítása között”. A Bizottság magát leplezi le, hiszen bevallják, hogy a kohéziós források szétosztásakor figyelembe veszik, hogy „az adott országba 2013 óta hányan érkeztek az EU határain kívülről”. Brüsszel azt szeretné elérni, hogy 2021 és 2027 között – a korábbiakhoz képest – több uniós forrást kapjanak a migránsokat befogadó országok, a migrációt elutasító tagállamok pedig kevesebbet” – áll a magyar közleményben.

Korábban a Bizottság a magyar vádakra azzal felelt, hogy „a Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt”.

 

forrás: index.hu0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0
0

hírek innen, onnan

Lesz elég idénymunkás a mezőgazdaságban

Felkészülten várjuk a Covid-19-járvány esetleges újabb hullámát - mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

Épül a Lidl 4. logisztikai központja

Új, 62 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Lidl Magyarország a pest megyei Ecseren. A beruházás összértéke 35 milliárd...

Nyom nélkül: rejtélyesen köddé vált három felnőtt Zala megyében

Teljesen váratlanul mindenféle előzmény nélkül tűnt el három felnőtt.

Pénzmosás miatt emeltek vádat egy szerb fehérgalléros ellen Szegeden - Több mint 200 ezer dollárt próbált tisztára mosni

Szanka Ferenc közölte: a férfit különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével.

Kulcs-Soft részvényeket vásárolt Kulcsár Tibor

Kulcs-Soft részvényeket vásárolt Kulcsár Tibor, a cég alapítója.

Körömi Attila: Az ember nem változhat ahhoz képest, amilyen 15 évvel ezelőtt volt?

A Momentum elnökségének új tagja másfél évtizedig politizált a Fideszben, majd rövid ideig jobbikos volt. Dolgozott önkormányzati és...

Ezekben az iskolákban lesz iskolaőrség szeptembertől

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán. Mint írták: a...

Majka kommentben küldte el a büdös picsába Lovasi Andrást

Majka szerint a kormány kettős mércét alkalmaz a járványhelyzet miatti szigorításokkal kapcsolatban, majd a témában posztolt Lovasi is,...

Megoldották a 60 éves Gyatlov-rejtélyt

Nem az UFO-k, hanem lavina és a fagy végzett a túrázókkal az Urálban.

Nagy István: lesz elegendő idénymunkás

Felkészülten várjuk a Covid?19-járvány esetleges újabb hullámát - nyilatkozta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

Szijjártó elindult meglátogatni a Türk Tanács országait

A cél Kirgizisztán, Üzbegisztán és Azerbajdzsán, ahol különböző tárgyalásai lesznek a külügyminiszternek.

Sport

?A tragédia napján beszéltem vele, nem is tudok mit mondani? ? Sokkolta barátait és csapattársait a váci focis...

Diósjenő ? Szörnyű tragédia rázta meg a Váci VLS-t: autóbalesetben elhunyt a klub tehetséges labdarúgója, Bálint Gergő (?17). A játékos a kocsijával hazafelé tartott vasárnap déltájban, amikor lesodródott az útról a Nógrád megyei Diósjenő közelében a 2-es főútról, majd fának csapódott.

Tragikus balesetben meghalt egy fiatal magyar focista

A váci Bálint Gergő mindössze 17 éves volt.

Kassai Viktoré volt minden idők legnagyobb foci Eb-s bíróbotránya

Összeszedtük az Európa-bajnokságok történetének legnagyobb játékvezetői hibáit.

Óriási gesztust tett Jürgen Klopp

Adebayo Akinfenwa könnyekig hatódott és nem csak azért, mert csapatával feljutott az angol másodosztályba

Nagy bajban van az olimpiai ezüstérmes sportoló

A doppingvétség elkövetése mellett most már hamis tanúzással is vádolják.

Törött állkapcsa sem zavarta, gyilkos ütéssel sokkolta ellenfelét - videó

A ketrecharcos Davey Grant vesztésre állt a pontozóknál, amikor előhúzott egy elképesztő kombinációt.

Örökrangadóval rajtol az NB I, megvan az 1. forduló sorsolása

Márton Gábor és a MOL Fehérvár az edző korábbi csapatához, a ZTE-hez látogat a nyitányon.

Dzsudzsák és Böde utolsó aktív évei következhetnek

Sok meghatározó magyar focista közelít a pályafutása vége felé. Egy csapatra való futballistát mutatunk be.

Szexivé tette a jobbhátvéd posztját a Liverpool 21 éves őstehetsége a Pool legendás védője szerint

Jamie Carragher üdvözölte a helyi születésű Trent Alexander-Arnold sikerét, neki sikerült az, ami elődjének nem, angol bajnok lett.

A Real Madrid francia balhátvédjének legutóbbi bombagólja Zidane-t igazolja

Ferland Mendy legutóbbi bombagólja harci üvöltés: a bajnoki cím úton van Madridba. Zinedine Zidane személyes döntése volt leigazolni a franciát.

Mi lett vele? Egervári Sándor ma 70 éves - Elképesztően nehéz két éven van túl

Pomáz Ma ünnepli a 70. születésnapját Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A klubedzőként háromszoros NB I-es aranyérmes tréner elképesztően nehéz két esztendőn van túl: 2018 augusztusában kapott agyvérzéses sztrókot, s azóta hihetetlen erővel küzd a felépüléséért. Az otthonában, jó hangulatban fogadta a Blikket.

Örökrangadóval rajtol az NB1-es szezon

A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.

0

Bulvár

Elképesztő pusztítás - lefejezett napraforgók ameddig a szem ellát

Hatalmas károkat tapasztaltunk a virágzó napraforgóban. A dél balatoni vidéket járva nem mindennapi pusztításra lett figyelmes kolléganőnk. Az agrárium legfrissebb híreivel jelentkezik az Agroinform Híradó.

Új fejlemények az öngyilkos Bogdán László cserdi polgármester halála kapcsán

Nem volt semmi előjele, nem értik, hogy történhetett ? mondták a helyiek.

A piton halálos szorításban vergődött a borz, döbbenet, hogy mi történt

Könnyű ellenfélnek látszott az afrikai méhészborz, amikor megérkezett a sakál.

Nyári szexkalandok, kínos következményekkel

A könnyű kis nyári kalandok nemcsak a párt sodorhatják komoly bajba, de másoknak is árthatnak.

Az előítéletek megszelídültek, mert a szemükbe mertél nézni - Bogdán László halálára

Láthattuk a példádon: falat dönteni mifelénk csak úgy lehet, ha az ember néha (valójában: folyton) fejjel megy neki, újra meg újra neki kell koppanni teljes erőből, és olyankor lehetőleg összeharapni az ajkakat, hogy senki ne hallja, ha fáj. Se a bántó, se az, akit bántanak. Mindannyiunk megszakadt szívéből Csepelyi Adrienn írt cikket:

Kellemetlen hír Németországból

Elemzők által vártnál kevésbé nőtt az ipar teljesítménye Németországban májusban.

Óriási meglepetés, ebből az autóból veszik most a legtöbbet a magyarok

Ki nem találná, melyik lett az ország legnépszerűbb új autója.

Ilyen egy orvos a 23 órás szívműtét után: 8 megrázó kép az egészségügyről a világban

Az egészségügyi dolgozók nap mint nap extrém helyzetekkel szembesülnek.

Tombol a koronavírus Romániában - telibe kapták a második hullámot

Romániában továbbra is gyorsuló, napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a koronavírus-járvány, kedden a kórházban kezelt fertőzöttek száma is meghaladta az áprilisi első csúcsot.

blogmorzsák

Ezt hallgatták ‘70-ben...

Ötven évvel ezelőtt jelentek meg ezek a slágerek, amelyeket a mai napig dúdolgatunk.

Utazz okosan és ne keresd a kiskaput

Gondolatok a vasárnap bejelentett beutazási korlátozásokkal kapcsolatban. Most ne keressünk kiskapukat!

Karantén és szigorúbb maszktörvény a spanyol régiókban

Katalónia kijárási tilalmat, Murcia és Andalúzia 8 közösséggel együtt szigorúbb maszktörvényt vezetett be.

„Drasztikus érvágás után nagy kegyesen visszaadnak valamit“

A nagy MÁV-ból valamilyen formában ki kell szervezni a regionális hálózatokat.

Baj, ha jobban vágom a dolgokat, mint ő

Mennyire normális egy kapcsolatban az, hogy párunk baráti köre kibeszéli az otthoni életünket.

Itt a szúnyog­invázió! Védd magad, és családod

Mutatjuk, így szabadulj meg a zavaró szúnyogoktól, egyéb rovaroktól egyszerűen!

Mongol pásztorkutya: az eb, akinek a lelke emberként tér vissza

A bankhart a mongol nomádok hatalmas becsben tartják, történetét különleges mítoszok övezik.

Orbánt nem ingathatja meg Bolgár

Addig nincs veszélyben Orbán Viktor hatalma, amíg sokan gon­dolják, hogy egy műsorvezető a kihívója lehet.

A par­lamenti kétharmad nem a hétfejű sárkány

Ezt mindenki benézte: 132/198-2/3. Mégsem szűnt meg a két­harmad. De mennyire fontos ez?

„Az Orbán-fé­lék miatt szükséges az EU 2.0!“

A vétójog a populista erők kezén zsarolási eszközzé vált.

Az Instagram 5 legvagá­nyabb bringás anyukája

Akik nyeregbe pattannak és példaképként tekernek minden bringás előtt.

90 éves lenne a Nagy Mesélő, Szabó Gyula

Magyar Népmesék, Dr. Bubó, Frakk, Pumukli, Vuk - a Nemzet Színészére szinkronmunkáin keresztül emlékezünk.